Marraskuussa 2019 toiseksi suurimmaksi edustajistoryhmäksi nousi TAO-lista tuplaten TAO ry:n viime vaaleissa saaman paikkamäärän kahdesta paikasta neljään paikkaan. Uusina varsinaisina edaattoreina aloitti 2020 Kalving Matilda, Valkama Samuli, Tuppi Esa-Pekka ja Reinikka Loru.

Joulukuussa 2019 Tuppi äänestettiin LYYn hallitukseen, estyessä toimimasta edustajistossa puheenjohtajuutensa aikana,  TAO-listalta varsinaiseksi jäseneksi nousi varasijalta Hautanen Dana.

Mikä edustajisto-lista?

Lapin yliopiston ylioppilaskunta, LYY, on Lapin yliopistossa opiskelevien etu- ja palveluorganisaatio. Kuinka paljon LYYn jäsenmaksun tulisi olla? Keiden tulisi istua LYYn hallituksessa? Mihin LYYn tulisi sijoittaa rahansa ja minkälaisia tapahtumia LYYn tulisi tehdä? mm. näitä asioita ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa käyttävä edustajisto miettii. Joka toinen vuosi vaaleilla valittava 20-jäseninen edustajisto eli edari, kokoontuu noin kerran kuukaudessa kesäkuukausia lukuun ottamatta. TAO ry vaikuttaa myös Lapin yliopiston ylioppilaskunnan päätöksentekoon oman edustajistolistan kautta. TAO-listalla on neljä varsinaista paikkaa edustajistossa.  Seuraavat vaalit järjestetään syksyllä 2021. Tuplaako TAO-lista jälleen paikkansa? Tule mukaan vaikuttamaan, lisätietoja saa varsinaisilta edaattoreilta.

 

Mistä ylioppilaskunta koostuu?

Oletko hukassa ylioppilaskunnan opiskelijaryhmittymissä ja rakenteissa? Ei hätää, tämä kaavio pelastaa! Ohessa näet yksinkertaistettuna TAO ry:n tärkeimmät sidosryhmät ylioppilaskunnan sisällä. Ota homma haltuun!

Kaipaatko lisätietoa?

Tiesitkö että edustajiston esityslistat ja pöytäkirjat löytyvät netistä? Lue mitä kokouksiissa on käsitelty: lyy.fi/asiakirjapankki/edustajisto/

Voit myös seuraa TAO-listaa facebookissa: www.facebook.com/taoedustajisto

Sivustolla ja TAO-postissa julkaistaan myös edaattori Valkaman  humoristista Rintamapäiväkirjaa edarin kokouksiista: osa 1, osa 2
Jäsenistöllä on myös oikeus osallistua edustajiston kokouksiin.

Kysyttävää? Ota yhteyttä TAO-listan puheenjohtajaan:
Matilda Kalving
matilda.kalving ( a t ) ulapland.fi