Tervehdys ihanat pandatoverini!

 

Haluan ensin kiittää luottamuksesta ja siitä, että saan toimia TAOn hallituksen puheenjohtajana vuonna 2022. Aloitin TAOn parissa toimimisen jo viime vuonna fuksina. Toimin hallituksen varapuheenjohtajana, mikä piti sisällään vuosijuhlavastaavan pestin. Vuonna 2021 TAOlla oli juhlavuosi, sillä TAO täytti huikeat 15 vuotta. Tutustuin pestini kautta TAOn historiaan perinpohjaisesti, ja on ollut sydäntä lämmittävää huomata rakkaan ainejärjestömme kehitys vuosien mittaan. Haluan puheenjohtajan kautenani kunnioittaa tätä historiaa, samalla pitäen katseen tulevaisuudessa.

 

Koronan muuttaessa koko maailmaa myös yliopistoelämä ja ainejärjestötoiminta muuttui. Itse koronafuksina koin kaiken aika ajoin jopa lannistavana; mitään ei voinut tehdä, epävarmuus täytti mielen ja jatkuvasti tuli muutoksia. Kaiken sen keskellä oli onneksi eräs fuksianpunainen valopilkku, TAO. Järjestimme vuoden 2021 hallituksen kanssa pahimpien rajoitusten jyllätessä erilaisia tapahtumia etänä ja ulkona, turvallisuuden huomioiden ja yhteisöllisyyden tärkeyden muistaen. Syksyllä 2021 pääsimme onneksi hetkeksi takaisin normaalielämän pariin. Nyt, kun vuosi 2022 alkoi taas uusilla rajoituksilla ja epävarmuuksilla, yhteisömme ja sen jäsenten hyvinvoinnin tärkeys korostuu jälleen kerran. Emme voi tietää mitä vuosi tuo tullessaan, mutta voimme yhdessä taistella kaikkia negatiivisia lieveilmiöitä vastaan. Vaikka tulevaa on tällä hetkellä vaikea ennustaa, se ei estä toiminnan kehittymistä niin, että tulevaisuudessa pystymme järjestämään erilaisia tapahtumia vielä paremmin, oli maailman tila mitä tahansa. Pyritään kohtaamaan toisiamme rajoitusten puitteissa mahdollisimman hyvin.

 

Kerhotoiminta voi ja elää hyvin TAOssa: liikuntaa voi harrastaa TAOn ja Lastun yhteisessä sählyjoukkueessa, KALTOssa voi puuhailla kaikkea taiteeseen liittyvää, ROSAssa sarjakuvia ja lautapelikerhossa pelailla. TAOlla on myös oma discord-kanava, jota kautta voi löytää ystäviä onlinepuuhasteluihin. Olemme myös avoimia uusille kerhoideoille, sillä vuonna 2022 TAO aikoo panostaa kerhotoimintaan vielä enemmän, joten seuraa tilannetta ja osallistu rohkeasti mukaan.

 

Vuoden 2022 hallituksen kanssa hommat ovat lähteneet jo pyörimään hyvää vauhtia. Esittäydymme hallituksena ulkoilutapahtumassa helmikuussa, toivottavasti tapaamme siellä! Jos taas hallitustoiminta kiinnostaa, yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa 31.1. voi asettua ehdolle vapaisiin pesteihin, joista löydät lisätietoa nettisivuiltamme. Suosittelen myös valiokuntia ja toimihenkilöpestejä, sillä kaikesta tästä saa TAOn itsensä tarjoaman yhteisöllisyyden lisäksi hyvää kokemusta työelämään ja muihin projekteihin. Avaamme valiokunta- ja toimihenkilöhaun piakkoin, pidä siis sähköpostia silmällä!

 

Vuonna 2022 haluamme kehittää erityisesti TAOn viestintää. Suunnitelmissa on uudistaa nettisivujamme ja TAO-postia sekä korostaa vastuullisuuden ja ympäristötietouden merkitystä kaikessa toiminnassamme. Haluamme myös parantaa lähestyttävyyttä, joten kaikki toiveet, ideat, ehdotukset, ruusut ja risut ovat erittäin toivottuja!

 

Toivottavasti näemme pian! Siihen asti, ota yhteyttä matalalla kynnyksellä.

 

Terveisin,

Sara Koskinen
sarkoski (at) ulapland.fi
TAO ry:n hallituksen puheenjohtaja 2022