Lapin yliopiston taideaineiden opiskelijat

TAO ry

tao_viiva

TAO on kaikkien Lapin yliopiston taide- ja muotoilualojen opiskelijoiden yhteinen ainejärjestö, joka on perustettu vuonna 2006. TAO yhdistyi viidestä taiteiden tiedekunnan ainejärjestöstä yhdeksi yhteiseksi tiedekuntamme opiskelijoiden äänitorveksi.  Näin vahvistimme edunvalvontaamme ja pystymme vaikuttamaan tiedekunnan ja yliopiston toimintaan. Enää ei istuta omissa kuppikunnissa ympäri F-siipeä, vaan toiminta on yhteisöllistä ja rajoja rikkovaa.  TAO pyrkii silti kerhojen avulla tekemään avointa, poikkitieteellistä ja laajaa toimintaa, kiinnostaako sinua perustaa kerho? Lue lisää Harrastetoimintasivulta.

Mitä TAO tekee?

TAO ry:n sääntömääräisenä tarkoituksena on toimia Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden yhdyssiteenä ja etujärjestönä. Yhdistyksen ylin päättävä elin on yhdistyksen kokous. Hallitus vastaa yhdistyksen päivittäisen toiminnan pyörittämisestä. Yhdistyksellä on toimisto taiteiden tiedekunnassa Lapin yliopistolla. TAO ry pyrkii lisämään yhteisöllisyyttä ja opiskelijavaikuttamisen mahdollisuuksia Lapin yliopistossa, sekä tekemään yhteistyötä opiskelijoille hyödyllisten verkostojen kanssa. TAO ry vaikuttaa myös Lapin yliopiston ylioppislaskunnan opiskelijapolitiikkaan oman edustajistolistan kautta.  TAO järjestää vuosittain kymmeniä tapahtumia niin jäsenistölleen kuin poikkitieteellisesti kaikille opiskelijoille. TAO ry tukee opiskelijoiden liikuntaa ja urheilutoimintaa sekä pyrkii järjestämään erilaisia yritysvierailuja, retkiä ja juhlia. Lisäksi TAO ry:n alla toimii Lapin yliopiston taideyhteisö KALTO, sekä yliopiston oma opiskelijaradio Radio Säteily, salibandyjoukkue ja pelikerho.

TAO ry:n jäseniä kutsutaan TAOlaisiksi tai pandaperheeksi, sillä he assosioituvat vahvasti maskottiinsa pandaan. Vapaa-ajan tapahtumiin TAOlaiset pukevat yleensä päälleen fuksianpunaiset opiskelijahaalarit. TAOlaisilla on myös omia lauluja, joista tunnetuin on TAOlaisen sanoittama Tao Tao, jota he laulavat Taotao, pieni pandakarhu -tunnusmusiikin tahtiin.

Mikä on TAO?

tao-viiva palloilla

Ainejärjestö

Kaikkien Lapin yliopiston taide- ja muotoilualojen opiskelijoiden yhteinen ainejärjestö, joka on perustettu 2006.

Yhdysside

TAO yhdistää kaikki kuusi koulutusohjelmaa yhdeksi yhteisöksi. KuvO, TeMu, GraSu, Vaate, SiTeMu ja AVM!

Harrastetoiminta

TAO tukee jäsenistöään harrastetoiminnassa jakamalla tietoutta rovaniemeläisestä harrastekentästä. Lisäksi TAOn alla toimii Lapin yliopiston taideyhteisö KALTO, sekä yliopiston oma opiskelijaradio Radio Säteily.

Vapaa-aika

Opiskelu ei olisi mitään ilman vapaa-aikaa. TAO järjestää opiskelijareiveistä akateemisiin pöytäjuhliin eli sistseihin, urheilutapahtumista makkaranpaistoon ja kaljapiirustukseen.

Taideaineiden äänitorvi

TAO huolehtii taidealojen opiskelijoiden edunvalvonnasta yliopiston hallinnossa, ylioppilaskunnassa sekä erityisesti taiteiden tiedekunnassa ja ottaa kantaa opiskelijoita koskevissa asioissa ja muutoksissa.

Häirintä

Jos kohtaat häirintää tai kiusaamista yliopistossa, TAO on yksi kanava saada tähän apua! Hallituksesta löytyy kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka lähtevät hoitamaan asiaa eteenpäin kanssasi.

Miten liittyä

tao-viiva palloilla

TAON JÄSENYYS

TAO:n jäseneksi pääset maksamalla jäsenmaksun 30 euroa. Liittyäksesi yhdistykseen sinun tulee opiskella taiteiden tiedekunnassa Lapin yliopistossa pääaineenasi kuvataidekasvatus, graafinen suunnittelu, teollinen muotoilu, audiovisuaalinenmediakulttuuri, sisustus- ja tekstiilisuunnittelu tai vaatetussuunnittelu. 

Maksu suoritetaan vain kerran opiskeluaikana, vuosittaista jäsenmaksua ei peritä. Ainejärjestön jäsenyys on edellytyksenä yhdistyksen toimintaan; oikeuttaa hankkimaan fuksianpunaiset opiskelijahaalarit ja jäsenenä pääset mukaan vain taolaisille jäsenille suunnattuihin tapahtumiin.

Maksa jäsenmaksu

Maksutiedot
Maksun saaja: TAO ry
Tilinumero: IBAN: FI77 5741 4020 1599 30
Summa: 30,00 €
Viestikenttään: nimesi, koulutusohjelmasi (AVM / GRASU / KUVO / TEMU / VAATE / SITEMU) sekä sähköpostiosoite, johon haluat vastaanottaa (Esim. ”Tiina Taolainen, KUVO, titao(at)ulapland.fi”)

TAO-posti

Hallitus lisää sinun sähköpostiosoitteen TAOn postituslistalle, josta saat ajankohtaista informaatiota ainejärjestömme, yliopistomme ja TTK:ssa opiskelua koskevista asioista.

Facebook-sivu ja -ryhmä

TAOn löydät Facebookista!
Käy seuraamassa sivua ja liity suljettuun taolaisten ryhmään, jossa TAO ja yhteisömme jakaa informaatiota toisilleen. Ryhmään pääset liityttyäsi jäseneksi.

Palaute

tao-viiva palloilla

YHTEISTYÖSSÄ

tao-viiva palloilla