Ikinä ei ole liian myöhäistä aloittaa uutta harrastusta! Varsinkin nyt pandemian lisätessä jälleen kierroksia koneeseen, on oiva aika tarkastella erilaisia mahdollisuuksia virkistäville harrastuksille. Itse keskityn tähän liikuntapuoleen, mutta jos kaipaat vaihtoehtoisia harrastustapoja, löytyy TAOlta myös oma Peliryhmä Facebookista.

Kaupunkimme on varustettu muun muassa laajalla kuntosalivalikoimalla, kahdella uimahallilla ja hiihtokeskuksella, joita pääsee hyväksikäyttämään varsin kohtuuhinnoin (erityisesti sporttipassilla…kröh). Rovaniemeltä löytyy näppärästi myös vähemmän tunnettuja harrastusmahdollisuuksia pelkästään googlettamalla aina kamppailulajeista boulderointiin. Jos mahdollisuuksien määrään on näin kuitenkin haastava tarttua, hyvä harrastusten ja eri lajien kyttäyspaikka on myös Lapin korkeakoululiikunnan Facebook-sivu, mistä löytyy viimeisimmät tiedotteet opiskelijoille tarjottavista liikuntapalveluista. Sivulta löytyy myös linkkejä erilaisten lajien matalakynnyksisiin harrasteryhmiin, lento- ja sulkapallon näin pari mainitakseni.

Jos kaikesta tarjonnasta huolimatta ei kuitenkaan löydy mitään oman maun mukaista, on vaihtoehtona aina perustaa oma harrasteporukka! Rovaniemi.fi sivulta löytyy oma liikuntapaikkojen varauspalvelu, mistä voi tiedustella vuoroja liikuntapaikkoihin. Vakiovuorojen varausaika on keväisin, eli nyt ei enää vakiovuoroja pysty varailemaan, mutta erillisiä aikoja kykenee hankkimaan omalle porukalle.

Ilmaistahan oman harrasteporukan pystyyn pistäminen varusteineen ja tilojen varauksineen ei ole, mutta onneksi porukassa voi myös harrastaa ulkona höntsämeiningillä. Rovaniemeltä löytyy rutkasti erilaisia ulkoliikuntapaikkoja ja esimerkiksi yliopiston vierestä löytyvältä Susivoudin kentältä löytyy tilaa esimerkiksi jalkapalloilulle, ultimatelle tai vaikkapa huispaukselle. Talvisin pakkasen myötä aukeaa myös mahdollisuus päästä harrastamaan jäälle. Yleisillä paikoilla harrastaessa on hyvä muistaa myös muut tilan käyttäjät ja höntsäkulttuurin mukaan kaikki otetaan aina mukaan! Taon liikuntakerho ryhmässä voi huudella kanssaopiskelijoita harrastamaan.

Jos porukassa harrastaminen ei kiinnosta, eikä salille meno motivoi, Rovaniemeltä löytyy laaja verkosto lenkkipolkuja (myös pehmeitä sorapolkuja meille polvikipuisille) ja ulkosaleja. Lisäksi allekirjoittanut on ottanut missioksi esitellä tässä syksyn aikana erilaisia ulko- ja sisätreenejä. Jos löytyy toiveita treenien teemasta, voi minulle pistää viestiä liikuntaryhmässä.

Jos innostuit ja haluaisit pistää oman porukan pystyyn, muttet tiedä mistä aloittaa, pistä minulle viestiä liikuntaryhmässä ja aletaan selvittämään yhdessä erilaisia mahdollisuuksia. Ja jos sinulta löytyy jo oma harrasteporukka, mikä kaipaisi kuitenkin lisää osallistujia, pistä tästäkin viestiä niin yritetään saada porukkaanne paremmin näkyville.

Liikuntaterveisin,

Maria, Liikuntavastaava

· TAOn peliryhmä – https://www.facebook.com/groups/579778222552101

· Lapin korkeakoululiikunnnan FB – https://www.facebook.com/lapinkorkeakoululiikuntapalvelut

· Rovaniemi liikuntapaikkojen vuoropalvelut – https://www.rovaniemi.fi/Palvelut/Liikuntapaikkojen-vuoropalvelut/b0564ad4-b325-454f-91a2-dc4f43a74a61

· Rovaniemen liikuntapalvelut – https://www.rovaniemi.fi/Vapaa-aika/Liikunta

****************************’

It’s never too late to start a new hobby! Because these liikuntainterventiot are about sports, I will focus on hobbies involving exercise, but here in Tao we also have a gamegroup, focusing (suprisingly) on different kinds of games. You can find TAO’s Peliryhmä’s link from the bottom.

There are plenty of options for doing sports here in Rovaniemi. There are several gyms for different needs, public swimming pools, ski resort, places for martial arts and wall climbing, just to name a few. You can find plenty of info just by googling, but fortunately we have resources also just for us students. There’s Lapland’s universitysports website and their facebook page and they are excellent places to find out, what’s happening here in Rovaniemi regarding sports. Facebook page is unfortunately only in finnish, but questions there are welcome in english, if something is unclear. One source is also Rovaniemi’s website, where you can find info about Sports and Youth Service Centre.

And of course, if you feel that you’re not finding what you’re looking for, you can always ask anything relating to sports from me through Tao’s sports group’s fb page.

– Maria

· Lapland’s universitysports website – https://blogi.eoppimispalvelut.fi/universitysports/ · Lapland’s universitysports FB – https://www.facebook.com/lapinkorkeakoululiikuntapalvelut

· The City of Rovaniemi Sports and Youth Service Centre – https://international.rovaniemi.fi/en/Services/Sport-and-Leisure-Time-Services

· TAO’s sports group’s FB – https://www.facebook.com/groups/332074093500884/