Aja taideopiskelijan etua ja vaikuta yliopistosi asioihin, lähde ehdolle edustajistovaaleihin! 

Mikä on edustaja, edari, edaattori?

Edustaja, edari ja edaattori ovat lempinimiä LYY:n opiskelijaedustajalle. He työskentelevät edustajistossa, joka valitaan demokraattisesti edustajistovaaleissa kahden vuoden välein. Edustajisto käyttää ylioppilaskunnan ylintä päätäntävaltaa. 

Seuraavat edustajistovaalit ovat tänä syksynä! Voit asettua ehdokkaaksi TAO:n listalle 25.9. mennessä. 

Miten edustajaksi pääsee?

Asettumalla ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Valitsijayhdistyksiä muodostavat muun muassa ainejärjestöt ja poliittiset liikkeet. Valitsijayhdistykset jättävät ehdokaslistan 1.10. LYY:lle klo 12. 

TAO ry:n listalle pääset ilmoittautumalla edunvalvonta- ja yhdenvertaisuusvastaavalle jbraun@ulapland.fi tai lopussa olevalla lomakkeella. Olemme poliittisesti sitoutumaton lista, joka pyrkii tuomaan taiteiden tiedekuntalaisen äänen esiin yliopistopolitiikassa ja organisaatiossamme. Voit asettua TAO:n ehdokkaaksi, jos olet TAO:n jäsen ja maksanut LYY:n jäsenmaksun lukuvuodelle 2021-2022.

Kun olet ilmoittautunut ehdokkaaksi, alkaa ahkera some- ja kampuskampanjointi, jossa TAO auttaa sinua. 

Miksi edariksi?

Pääset edarina ajamaan edustamasi ryhmän asiaa, opit edarina perustelemaan mielipiteitäsi ja pääset tutustumaan aitiopaikalta yliopistopolitiikkaan. 

Millaista on edarin arki?

20 edustajan muodostama edustajisto kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja käyttää ylioppilaskunnan ylintä päätäntävaltaa. Eri listoilta valitut edustajat tekevät yhteistyötä ja päättävät vuosittain muun muassa LYYn toiminnan suuntaviivoista, vuosittaisesta talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta sekä jäsenmaksuista. Edarin arkeen kuuluu siis kuukausittaisia kokouksia, verkostoitumista, yhteistyötä erilaisten yliopisto-organisaation toimijoiden kanssa ja oman ryhmän asian ajamista.

TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT:

19.- 25.9         Asetu ehdolle TAO ry:n listalle 

1.10                  TAO ry:n ehdokaslista viedään LYY:lle 

28.- 29.10        Ennakkoäänestys 

1.- 2.11              Ennakkoäänestys 

3.11                   Varsinainen vaalipäivä

Täytä TAO ry:n edustajistohakulomake täällä