FIN/ENG

Lämpimästi tervetuloa TAOn vuosijuhlille. TAOn 15-vuotista taivalta juhlitaan jäsenten, alumnien ja kutsuvieraiden kesken Ravintola Thuliassa lauantaina 13.11.2021

Vuosijuhlaillallisemme alkaa kello 18 Ravintola Thuliassa, Lapland Hotels Ounasvaara Chaletsilla. Varsinaisten juhlallisuuksien jälkeen siirrymme salaisille jatkoille. Vuosijuhlia seuraa sunnuntaina perinteinen sillis, eli akateeminen silliaamiainen.

Vujuinfo

Vuosijuhlat (tuttavallisemmin vujut) ovat akateemisista juhlista hienoin, ja sitä vietetään ainejärjestön ikääntymisen kunniaksi. Juhlassa nautitaan kolmen ruokalajin illallinen juomineen, kuunnellaan puheita ja esityksiä, lauletaan, palkitaan ainejärjestön aktiiveja sekä nautitaan hyvästä seurasta.

Vuosijuhla on ainejärjestön arvokkain akateeminen juhla, mikä näkyy niin vieraiden pukeutumisessa, illan ohjelmassa kuin etiketissä. Tänä vuonna TAO saavuttaa merkittävän 15 vuoden virstanpylvään, minkä takia juhlimme aivan poikkeuksellisen upeasti Ravintola Thuliassa. Vaikka vuosijuhla on perinteinen akateeminen juhla, se järjestetään ensisijaisesti ainejärjestön jäsenille sekä alumneille, sillä ilman jäseniä ei olisi ainejärjestöä. Tule siis rohkeasti mukaan juhlimaan, vaikket olisi aiemmin vuosijuhlilla käynyt!

Virallisen vuosijuhla ohjelman jälkeen on jatkojen aika. Jatkot kuuluvat illalliskortin hintaan ja siellä tanssi jatkuu pitkälle aamuyöhön. Ihanan illan ja pitkän yön jälkeen seuraa sillis, eli akateeminen silliaamiainen. Sanotaan, että suolainen silli tekee hyvää juhlien jälkeisenä aamuna: siitä tämä osa vuosijuhlaa onkin saanut nimensä. Ei kuitenkaan hätää – tarjolla on sillin lisäksi myös muuta suuhunpantavaa, hauskaa ohjelmaa sekä mahdollisuus jatkaa juhlia aina niin pitkälle iltaan kuin itsestä hyvältä tuntuu. Mikäli saunominen ym. kiinnostaa, kannattaa sillikselle varata mukaan myös pyyhe.

Pukukoodi

Vuosijuhlien pukukoodina on juhla- tai tumma puku ja akateemiset kunniamerkit. Vuosijuhla-asuun kuuluu keskeisesti myös kunta- ja ainejärjestönauhat. TAOn omaa ainejärjestönauhaa myydään vuosijuhlaviikolla. Voit lukea lisää juhla- sekä tumman puvun etiketistä täältä: rekki.fi/blogi/yleinen/juhlapuketumisen-lyhyt-oppimaara/ 

Silliksen pukukoodina on haalarit tai muu hassunhauska juhla-asu. 

Illalliskortin hinta ja menu

Illalliskortin hinta on TAO ry:n jäsenille 85 euroa ja muille 95 euroa. Kannatusillalliskortin hinta on 115 euroa. Illalliskortti sisältää 3 kaatoa ja valittavanasi Menu Inspiraatio (liha) tai Menu Luovuus (vegaaninen). Ruuat on valmistettu paikallisista ja kotimaisista raaka-aineista.

Menu (Liha)
Inspiraatio

Hiillostettua siikaa ja talon graavia lohta, tillimajoneesia, paahdettua kaprista 
Poron sisäpaistia, tattia ja juureksia, palsternakkapyreetä, riistakastiketta Mustikkavanukasta ja paahdettua valkosuklaata
Kahvi / tee

Menu (Vegaaninen)
Luovuus

Maa-artisokkaa, omenaa, vegaaninen aioli Sienikroketti, kukkakaalia, tattia ja porkkanaaChiansiemenvanukas
Kahvi / tee

Kuljetukset

Yhteiskuljetuksia paikanpäälle voi kysellä esimerkiksi facebook-eventissä. Järjestävä taho tarjoaa bussikuljetuksen juhlatilasta jatkopaikalle. Kuljetuksia lähtee ohjelman loputtua n. 15-20 minuutin välein kolme kappaletta. Marsalkat, eli tapahtuman juontajat ilmoittavat bussien saapumisaikataulusta. Järjestäjä ei takaa paikkaa yhteiskuljetukseen mikäli osallistuja ei hakeudu aktiivisesti bussiin ajoissa. 

Ilmoittautuminen ja maksuohjeet

Vuosijuhliin, jatkoille sekä sunnuntain silliaamiaiselle ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeen kautta Kide.appissa. Vuosijuhlat maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Vuosijuhlien ilmoittautuminen alkaa klo 13, 20.10.2021 ja päättyy 1.11.2021, paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautuminen on sitovaa.

Kuvat: Johanna Keränen
A warm welcome to TAO ry annual ball, TAO’s 15th anniversary is celebrated among members, alumni and invited guests at Restaurant Thulia on Saturday 13 November 2021.

Our anniversary dinner will start at 6 pm at Restaurant Thulia, Lapland Hotels Ounasvaara Chalets. After the actual festivities, we move on to the secret afterparty. The annual celebrations are followed on Sunday by the traditional“sillis”, or academic herring breakfast.

Info about ”vujut”

The anniversary parties (more commonly known as ”vujut”) are the finest of the academic celebrations and are celebrated in honor of the aging of the student association. The party includes a three-course dinner with drinks, listening to speeches and performances, singing, rewarding active members of the student association and enjoying good company.

The annual ball is the most valuable academic celebration of the student association, which can be seen in the dress of the guests, in the evening’s program and in the etiquette. This year, TAO is reaching a significant 15-year milestone, which is why we are celebrating at an exceptionally magnificently at Restaurant Thulia. Although the anniversary is a traditional academic celebration, it is primarily held for the members of the student association as well as alumni, as without the members there would be no student association. So feel free to come and celebrate, even if you haven’t been to an annual ball before!

After the official annual ball program, it’s time for the after party. The afterparty is included in the price of the dinner card and the dancing will continue well into the morning. After a wonderful evening and a long night, ”sillis”, or academic herring breakfast, follows. It is said that salty herring does good in the morning after the long night of partying: hence the name, sillis = herring. However, no worries – in addition to herring, there is also more to eat, fun program and thechance to continue the party until as long as you like. If you are interested in taking a sauna, etc., you should also bring a towel for the sillis.

Dinner card and menu

The price of the dinner card is 85 euros for TAO members and 95 euros for others. The price of the supportive dinner card is 115 euros.

The dinner card includes 3 drinks and you can choose from Menu Inspiration (meat) or Menu Creativity (vegan). The dishes are made from local and Finnish ingredients.

Menu Inspiration

Grilled whitefish and house grave salmon, dill mayonnaise, roasted capers
Top side roast of reindeer, boletus mushrooms and root vegetables, parsnip puree, game sauce 
Blueberry pudding and toasted white chocolate
Coffee / Tea

Menu Creativity

Artichoke soup & apple
Mushroom croquette, cauliflower, boletus mushroom & carrot
Lemon Posset & White Chocolate
Coffee / Tea

Dress code

The dress code for the annual ball is black tie with academic honours, for example, a dress coat or a festive evening dress. The academic dress code also includes municipal and student association ribbons. TAO’s own student association ribbon will be sold during the anniversary week. You can read more about the etiquette of the party and the dress code here.

Sillis dress code is overalls or other funny party outfits.

Transportation

Attendees may enguire for co-transportaton to the venue, for example, at the facebook event. The organizers offer a shuttle bus from the event to the after party. Three departures will depart every 15-20 minutes at the end of the program. The Marshals, i.e. the presenters of the event, announce the arrival schedule of the buses. The organizer does not guarantee a place for joint transport if the participant does not actively apply for a seat in the bus in time. 

Registration and payment instructions

You can register for the annual ball, the after party and the Sunday herring breakfast via the registration form at Kide.app. The ticket is paid upon registration.

Registration for the annual ball starts on 1 pm, October 20, 2021 and ends on November 1, 2021. Tickets are limited. Registration is binding and we will send a confirmation message to those who have bought the ticket.