Historian havinaa

Yhdessä selviydymme yhteisön haasteista 

Vuonna 2006 perustettu TAO ry kokoaa yhteen Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kaikki koulutusohjelmat. Alkuperäisinä perustajajäseninä toimivat LyTeVa, Tomu ry, Taika, Lapin Yliopiston Mediatieteen Opiskelijat - LYDIA ry ja Typo. Taustalla vaikutti tarve vahvistaa yhteisöllisyyttä ja toimintakykyä, sillä vuosikurssien vaihtelevat ryhmäkoot eivät aina takaaneet riittävää kiinnostusta ylläpitämään monipuolista toimintaa. Yhdistämällä voimat TAO ry:ssä, opiskelijat pystyivät vaikuttamaan voimakkaammin ja käyttämään kollektiivista ääntään asioiden edistämiseksi.

Graafinen ilme

Lapin yliopiston graafisen suunnittelun alumni Emilie Uggla suunnitteli TAO ry:n logon. Josefina Yrjölä suunnitteli Graafisen ilmeen vuonna 2021.

Maskotti 

TAOn suloinen maskotti on pandakarhu, joka valvoo tarkasti hallituksen toimintaa ja ilmestyy eri tapahtumiin monissa muodoissa. Pandakarhun ja TAOn yhteys juontaa juurensa ikoniseen Tao Tao -teemakappaleeseen, joka toimii TAOn virallisena hymninä omilla sanoituksillaan.

Ainejärjestönauha

Akateemisena tunnusmerkkinä TAO:lla on käytössä ainejärjestönauha, jota voi kantaa jokainen TAO ry:n jäsen arvokkaissa tilaisuuksissa. Nauha on leveydeltään 35 mm ja koostuu viidestä raidasta suhteessa 1-1-2-1-1, vuorotellen kolmea fuksianpunaista ja kahta kultaista raitaa.

Ansiomerkit

TAO voi myöntää erilaisia ansiomerkkejä. Sekä hallituslaiset jotka ovat olleet hallituksessa yli puolivuotta voivat lunastaa hallitusmerkkejä. Näistä löytyy lisää tietoa ohjesäännöstä, joka on tarkasteltavissa TAOn kotisivuilla.