Uutiset

Kannanotot, tiedotteet ja tapahtumat vuodelta 2024.

TAO ry kevätkokous 9.4.2024

Lapin yliopiston taideaineiden opiskelijoiden ainejärjestö TAO ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään tiistaina 9.4. 2024 klo 16.00 alkaen Esko ja Asko salissa Lapin yliopistolla (Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi), kokoukseen on etäosallistumismahdollisuus.

Käytännön järjestelyn vuoksi TAOn hallituksella on oikeus vaatia etukäteen ilmoittautumista kokoukseen mikäli osallistut etänä, ilmoitathan siitä viimeistään 8.4. 2024 osoitteeseen tao@ulapland.fi.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Linkki esityslistaan: https://docs.google.com/document/d/1tMFXZlCcylqzEogOfWeQwS7_a4lHQmZDuEc9qHf2BYM/edit 

Ystävällisin terveisin,
Jasmin Kaarnivuo
puheenjohtaja
Lapin yliopiston taideaineiden opiskelijat TAO ry


Lastensynttärit 9.4.2024

Lastensynttärit RolloHallissa –  Kids' Birthday Party at RolloHalli

Onko sinulla ikävä lapsuuden synttäribileitä? Älä huoli, sillä tässä on kutsu juuri sinulle. Eli tule mukaan viettämään ikimuistoista synttärikivaa RolloHalliin kanssamme!

Tapahtuma on täysin alkoholiton, ja RolloHallin henkilökunnalla on oikeus poistaa päihtyneet henkilöt tiloistaan. 

Paikalle pääse yliopistolta tai keskustasta bussilla 8, omalla autolla tai reippaalla synttäri-tallustellulla. Tilat on varattu yksityiskäyttöön klo 13-16.

Ilmoittautuminen on sitova ja tapahtuu Kide.appin kautta. Tapahtumaan kuuluu haalarimerkki, haalarimerkin saa ilmaiseksi rannekkeella, muuten 2€. Lippun maksu suoritetaan paikanpäällä RolloHallilla ja hinta on 11€/henkilö. 

MISSÄ? RolloHalli, Napapiirintie 14
MILLOIN? Tiistaina 23.04 klo 13-16
MIKSI? Koska synttäreitä on kivaa juhlia!
DC: Haalarit

Myynti alkaa TI 9.4 klo 12.30 Kide.appissa


Herkutteluapprot 19.4.204

Herkullisin wapputapahtuma on täällä taas! 

HerkutteluAppro järjestetään perjantaina 19.4., jolloin pääsee taas kerran kiertämään Rovaniemen kahviloita herkkujen perässä. Makea tapahtuma on alkoholiton. Tapahtuma ajoittuu 11-19 välille, jonka aikana voit rauhassa nauttia herkkuja, koska määrä lyö nopeuden tässä kisassa. 

Appropassin voi noutaa merkkimarkkinoiden yhteydessä 17.4 ja 18.4 TAOn pöydältä. Vähintään neljästä leimasta 200 ensimmäistä opiskelijaa voi vaihtaa passinsa haalarimerkkiin.

Perjantai/Friday 19.4 (19th of April)
Klo 11.00-19.00 (11am-7pm)
Hinta/Price: 3€, rannekkeella/with the bracelet: 2€
Paikka/Place: Ympäri Rovaniemeä - Around Rovaniemi

Myynti alkaa TO 4.4 klo 12.30 Kide.appissa.


TAO-listan kuulumiset 3/24

🐣 TAO-lista esitti perusavustusten jakoa siten, että perusavustusta hakeneille ainejärjestöille jaettaisiin tasajaolla 3000€ ja muille järjestöille tasajaolla 2000€. Esitys hävisi YTK-superlistan esitykselle, joka lopulta voitti hallituksen pohjaesityksen. Voittaneen ehdotuksen mukaan ainejärjestöille jaetaan tasajaolla 3500€ ja muille järjestöille tasajaolla 1500€.

🐣 Täydennettiin taloustyöryhmää seuraavasti: Miika Alajääskö, Annika Lampivuo ja Milla Veteläinen sekä varalle Jesse Häyhä. Lisäksi Pekka Alakoski ja Matias Kassala.

🐣 Hyväksyttiin hallituksen esityksen mukaiset tilikartan muutokset.

🐣 TAO-lista tiedusteli ylioppilasmediatyöryhmän edistymistä, ts. mitä ylioppilaslehdelle kuuluu. Työryhmä on tavannut kerran.

TAO-listan kuulumiset 2/24

Kauden toinen edarikokous on kokoustettu ja kuulumiset ovat seuraavanlaiset:

🥖 Taloustyöryhmä valittiin, ja tarkoituksena on täydentää työryhmää vielä myöhemmin lisää.

🥖 LYYn hallitukseen valittiin uusi jäsen Marianne Laurikainen. Onnittelut Mariannelle ja onnea hallituskauteen!

🥖 Päätettiin esityslistan mukaisista henkilöstömuutoksista: irtisanottiin sekä Lapin Ylioppilaslehden päätoimittaja että LYYn yritysyhteistövastaava. Lisäksi vähennettiin henkilöstön työtunteja.

🥖 Tarjoiluarvostelu: Fellin leipä oli 🤤❤️😋🤩🤤/5

TAO-listan kuulumiset 1/24

Vuoden ensimmäisen edarikokouksen kuulumiset:

▪️ Käsiteltiin Lapin Lyyli Oy / Meidän Lovisa tilanne ja päätettiin kutsua koolle yhtiökokous. TAO-lista olisi toivonut, että olisi saanut nähdä päätökseen johtaneet luvut, kun päätös tehtiin taloudellisista syistä.

▪️ Yhtiökokousedustajiksi valittiin edustajiston puheenjohtaja Miika Alajääskö, sekä varaedustajaksi edustajiston 1. varapuheenjohtaja Julia Palola (TAO-lista). Selvitysmieheksi valittiin LYYn pääsihteeri Miikka Keränen.

▪️ Vahvistettiin LYYn hallituksen ohjelma toimintavuodelle 2024

▪️ LYYn henkilöstömuutokset palautettiin hallituksen toimesta valmisteluun, eikä asiasta tehty päätöksiä.

▪️ Yliopiston hallituksen johtoryhmään valittiin LYYn hallituksen puheenjohtaja Roope Rantala ja LUC-konsernin johtoryhmään hallituksen varapuheenjohtaja Jesse Pöllänen. Johtoryhmien valinnat tehtiin poikkeuksellisesti pikaisesti hallituksen toiveesta, ja tulevaisuudessa on tarkoitus valita hallinnon opiskelijaedustajat avoimen haun kautta.

▪️ LYYn hallituksen jäsenen ero hallituksesta käsiteltiin esityslistasta poiketen. Hallituksen jäsenelle Iris Rantalalle myönnettiin ero. LYYn hallitukseen on avattu lisähaku. Esitys uudesta hallituksen jäsenestä esitetään edustajiston seuraavassa kokouksessa 26.2.

▪️Pulla-arvostelu: Vegaaninen pakastepulla oli ihan jees, mutta Lovisan tarjoiluja tuli ikävä :(

Puheenjohtajan tervehdys 2024

Hyvää alkavaa vuotta rakkaat taolaiset!

Olen Jasmin Kaarnivuo, ensimmäisen vuoden kuvataidekasvatuksen opiskelija. Minut valittiin TAOn hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2024. Olen äärettömän kiitollinen tulevasta hallituskaudesta ja muista upeista hallituksen jäsenistä. Olemme tuore yhdistelmä täynnä uusia ideoita sekä intoa. Haluamme korostaa kaudellamme viestintää, pitkäjänteisyyttä, aktiivista ja läpinäkyvää toimintaa, yhteisöllisyyttä sekä tärkeimpänä, kaikkien taolaisten hyvinvointia.

Tarvitsemme siis apukäsiä erilaisiin tehtäviin. Avaamme pian haun valiokunnista ja toimihenkilöistä. Valiokuntia on erilaisia, niihin voi osallistua hyvin matalalla kynnyksellä. Valiokunnissa pääset vaikuttamaan tapahtumien luontiin, viestintään ja opintoihin. Toimihenkilöiden pestejä on useita, mm. Luonnoksen päätoimittaja, fuksikapteenit sekä häirintäyhdyshenkilöt.

Haluamme olla avoin hallitus ja toivomme sitä myös teiltä. Meille saa vuoden aikana tulla ehdottamaan ideoita, antamaan palautetta hyvässä että huonossa tai muuten vain rupattelemaan niitä näitä.

Olemme täällä teitä varten, nähdään siis TAO-kahveilla, käytävillä ja tapahtumissa!

Rakkaudella,
Jasmin Kaarnivuo


Sivustoa ylläpitää

Matti Turunen
Viestintävastaa
tao [at] ulapland.fi